Категорија производа

Врело производе

Новости

Микроструктуре еволуцију током вруће деформације близу Бета Ти-5553 легуре
May 20, 2016

Близу бета титанијумска легура имају био у широкој употреби у ваздухопловној индустрији због њихове високом ЗАТЕЗНОМ ЧВРСТОЋОМ, одлична отпорност на замор крек раст и добро побољшање перформанси.


На пример, у блиској титанијум бета легура у највише представника од легуре, то јест, Ти-1023 (номинална састав: Ти-10В-2Фе-3Ал) легура ковања структура се користи за производњу авиона стајни трап од Боинга 777.

Слично томе, уТи-5553(номинална састав:Отковака легура Фе Ти-5Ал-5Мо-5В-3Цр-0.5)такође искоришћено направити стајни трап је Боеинг 787 и Аирбус 350 авиона. Генерално гледано, механичка својства легура од Титана зависе у великој мери волумен разломак, морфологија и дистрибуција у фази. На пример, у титанијумска легура са више сферна Алфа фази је погодно за побољшање на пластичност и има више ламеллар Алфа фази је погодно за унапређивање фрактура надрндани лик.


Штавише , микроструктуре и механичка својства у блиској - бета титанијума осетљиве су на термалне деформација процес параметре. За ова истраживања, проток стрес криву карактеристике и микроструктуре еволуција понашања титанијума током вруће деформације углавном фокусирана на, и неколико људи пажњу на понашање напрезања изазвана фазу трансформације.


Хуа Ке и других користи Глеебле3500 термо симулацију тест машина за проучавање топлотне деформације понашања близу бета Ти-5553 легуре, под условом да температура деформације 750 ~ 900 степени Ц и деформација стопа од 0,001 ~ 1 с-1. Утицај различитих топлотне деформације услови на микроструктуре и деформација механизам Проучавао сам Претпостављао и ЕБСД. Резултати показују да је динамичан опоравак и еволуција динамички рецрyсталлизатион микроструктуре Ти-5553 легура под условом ове вруће деформације ће се обављати и фазе и у фазу у Алфа фази су стриктно уследиле пљескавице. Од


ти -5553 легуре у секси деформација појављује у Алфа - слој структуру организације еволуција процес може бити бета фаза клин модела објаснити, који у процесу ламеллар спхероидизатион ће прикључивати унутрашњих атомских бета супротним ламеллар Алфа фази Дифузија феномени појављују. Кусур од маљинске параметре можете значајно побољшати моћ фазу транзиције. Фаза процеса транзиције од деформација индукованој бета Алфа је углавном узрокован недостатке у микроструктуре ("деформације бендова" и"Извини").Иначе
  • QR CODE