Категорија производа

Врело производе

Новости

Титанијумски материјала у морским инжењерство
Dec 07, 2015

Да ли развој морских економије или развој модерне морнарице, потребу да се развије низ поморске опреме. Пракса показује да напредне поморске опреме, подводни опрему за производњу нафте и гаса, или нуклеарних подморница, подморнице и друга опрема, умијесан у титанијум опрему, лаган, отпорност на корозију од титанијума и титанијумска легура материјала може за реализацију поморске опреме висока ефикасност, дуг живот и висока поузданост дала значајан допринос.

И тренутно време израде титанијума у поморски инжењеринг. Кина је велика земља свету титанијум индустрије, која има је релативно комплетну титанијум истраживања и развој, производњу и апликацију система, са великог обима производних капацитета и многе апликације техничких резерви, да убрза развој марине енгинееринг титанијум, не само да је неопходно, али је такође било изводљиво.

У поређењу са челик, нерђајући челик, бакар, алуминијум и других материјала, титанијум је најистакнутију карактеристику мале густине, велике чврстоће, отпорност на корозију, али такође има способност отпора ерозије морске воде, која није магнетски, не хладна бриттленесс, висока Пропустљивост, итд, које је лако да се формира, ливење, заваривање, тако да има широк спектар различитих морских инжењерство.

Титанијум у оцеан инжењеринг може да прикаже нечијег вештина у потпуности, али постоје неке недостатке и проблеме вриједно пажње. Поморски инжењеринг је суочена са многим изазовима, углавном у пет појава:

Прво , у производњи материјала од Титана.

Због високе топљења поента (1668), Висока температура деформације отпор и уски Термичка обрада температура зоне, је тешко произвести титанијум материјал, посебно великим обимом и високе перформансе титанијум материјал. То је потребно не само велики вакуум ливени пећи (арц вакуумске пећи, електрон зрак хладан огањ пећи и потребу за великим притиском процесне опреме (ковања машина, котрљају машина, истискивање, итд.). Титанијумски производне јединице производа инвестиција је огромна, зависи од 30 ~ 40 милиона / тона. Титанијумски материјалне производне капацитете опреме од исте спецификације челика (1633,-16.00,-0.97%) је у озбиљном или више опреме, а њена искоришћеност излаза и опреме је само један од својих десетак, што је довело до високог производне трошкове.

Друго , у дизајн производа.

Титаниум про-снагу и високи бита (0,9), висока за варење снаге коефицијент (изнад 0,9), док је еластични модул, коефицијент проводљивост топлоте и пригушења коефицијент су ниске. Под одређеним условима, титанијум пукотину корозија, галванска корозија и хидроген ембриттлемент обратите проблеме. Због физичких, хемијских и механичке карактеристике од титанијума, од титанијума опреме дизајна требало да усвоји нове шифре за дизајн и техничке карактеристике (као што је фактор сигурности, корозија дзепарац, ватра мера превенције, структурни образац, образац Велд.). Титанијумски материјалне пригушења коефицијент је мала (изузев ТиНи облик меморије легура), у употреби вибрација, потребу да предузму мере за спречавање вибрација. Титанијумски на индустријски терен само неколико деценија историје, дизајн искуство је мање, многи проблеми се и даље истражити.

Треће , у производњи производа.

Због ниског еластичне апсолутни остатак од титанијума и хладне обраде одскок, ниска Топлотна проводљивост површина лако абразије, огреботине и другим карактеристикама, свима да донесу одређене тежине су титанијумски деловима формирање, Термичка обрада, маљинске и других, зрела технологија је потребно дуго времена истраживања.

Четврто , у апликацији.

Због на високу отпорност на корозију од титанијума, титанијум опреме за"трајна" или полу трајну опрему, опрему процјена циклус је врло дуго, тако да су употребу јединица један или два, три нова генерација инжењеринг и техничко особље тешко да потпуно схватимо апликација уређаја, не могу да свеобухватан и објективна евалуација титанијум опреме.

Пети , у избору материјала концепт.

Већина људи су и даље врло тешко пробити на "цена од титанијума је прескупо," инерција размишљања. Под ограничен инвестиционих могућности, је тешко је користити него труп челичне скупе 5 ~ 10 пута од титанијума материјала да замени челик или бакар производња поморске опреме. Релативно говорећи, једнократна инвестиција титанијумски опреме је стварно супер, технологија и економске предности титанијум опреме углавном се ослањају на пуну живот кошта да размисли, који је углавном се ослањају на дугорочне предности да одражавају. Титанијумски материјал за развијање апликација у океан инжењеринг, у корист процену и промоција сви поштују везе пуне руке посла.


Иначе
  • QR CODE